Vrijwilligers

Landgoed Huis Sevenaer zou niet bestaan zonder haar vaste kern vrijwilligers. Deze groeiende groep ‘vrienden van het landgoed’ komt meerdere malen per jaar helpen. En die hebben we hard nodig! Werkzaamheden waar we anders niet aan toe zouden komen worden zo toch verricht. De werkzaamheden zijn gevarieerd en kunnen zowel grovere klussen als het fijnere werk betreffen. De seizoenen zijn bepalend voor het werk dat gedaan moet worden. Dit kunnen ‘groene werkzaamheden’ in de boomgaarden, het bospark, de ommuurde tuin Deelhoven of de oude rozentuin zijn. Maar het kunnen ook onderhoudsklussen aan gereedschappen of gebouwen of ’s winters werkzaamheden in de stallen zijn.

vrijwilligers_p01

Op maandag, donderdag en vrijdag en op de 1e zaterdag van de maand zijn we met de vrijwilligersorganisatie aan het werk op het Landgoed. We werken met ‘dagbazen’. Per vrijwilligersdag is iemand anders verantwoordelijk voor het aansturen van de groep vrijwilligers. Vrijwilligers krijgen geen vergoeding. Wel organiseren we twee keer per jaar een gezellig moment of excursie om elkaar (beter) te leren kennen of wat bij te leren.

Om de vrijwilligersorganisatie te professionaliseren en te structureren hebben we een Vrijwilligershandboek ontwikkeld. Dit is de leidraad voor onze werkzaamheden en werkwijze.

werktrajecten

Meld je aan als vrijwilliger
Meebouwen aan een duurzame toekomst voor Landgoed Huis Sevenaer? Heb jij zin en tijd om af en toe je handen uit de mouwen te steken? Meld je dan nu aan als vrijwilliger! Neem contact op met Taco IJzerman (onze vrijwilligerscoördinator), Vrijwilligerscoordinator@huissevenaer.com We maken dan snel kennis en bekijken in overleg wanneer je aan de slag kunt!