Thema excursies van start

Dit voorjaar gaan de poorten van het landgoed weer open. Op zaterdag 10 maart, zaterdag 7 april, vrijdag 13 april en zaterdag 5 mei van 13:00 tot 14:00 uur organiseren we thema excursies. De kosten zijn € 6,50 p.p. Aanmelden kan door een mail te sturen.

Tuinbaas Taco IJzerman en onze vrijwilligers zijn op dit moment druk de winterklussen af te ronden voor het zomerse tuinwerk van start gaat. Zo worden de (meidoorn)hagen en de drie boomgaarden gesnoeid en wordt Deelhoven klaargemaakt voor de teelt en opkweek van plantgoed. De grootste klus bij het snoeien van de hagen is het verslepen van de snoeiresten – vol stekels – naar de plekken waar we ze in maart zullen versnipperen en deels verbranden, met een ontheffing van de gemeente. Het snoeien van de appels en peren gaat gestaag. Vorig jaar was een slecht fruitjaar, door de late vorst, en daar volgt dan vaak een jaar op met heel veel bloesem.

Tussen half februari en begin mei bloeien de stoere stinzenplanten op het landgoed, zoals sneeuwklokjes, winterakoniet, krokus, lenteklokje, holwortel, voorjaarshelmbloem, blauwe anemoon, narcis, bosanemoon, bostulp, kievitsbloem, gevlekte aronskelk en daslook. In april bloeien ook de peren en appels in de boomgaard, de kweepeer en de mispels in de moestuin en de zwarte moerbei op de binnenplaats.

Benieuwd geworden? Taco vertelt je er graag meer over tijdens een van de excursies. Graag tot dan!