Over het landgoed

kasteelboerderij

Landgoed Huis Sevenaer was oorspronkelijk, eind 14e eeuw, een versterkt kasteel met bijbehorende landerijen. In 1785 komt Huis Sevenaer in het bezit van de familie van Nispen en eind 1947 neemt jonkheer H. van Nispen het beheer over. Huis Sevenaer is uniek omdat het de laatste oorspronkelijke kasteelboerderij is met haar agrarische bedrijfsvoering, die in de Middeleeuwen al is ontstaan, tot op de dag van vandaag in eigen beheer.

Huis Sevenaer is een gemengd biologisch bedrijf met groenten, fruit, graan en vee. Het bedrijf laat landbouwproductie samengaan met hoge ecologische waarden. Het landgoed bestaat deels uit oud bos met grote bomen waar, door beperkt ingrijpen, een veelzijdige flora en fauna is ontstaan. Op het landgoed vind je een ecologisch evenwicht waarbij de voor landbouw schadelijke dieren in toom worden gehouden door hun natuurlijke vijanden.

Het voortbestaan van Huis Sevenaer als agrarisch landgoed wordt niet meer bedreigd door verstedelijking. Huis Sevenaer heeft de draad weer met frisse moed opgepakt. Sinds 2011 is gestart met de wederopbouw van de tuinderij en landgoedwinkel. Ook komen er jaarlijks een twintigtal schoolklassen het educatieve programma op de boerderij volgen. Verder werkt Huis Sevenaer onder andere aan:

  • het aanbieden van groente- en vleespakketten;
  • horeca met streekproducten;
  • educatief/informatief centrum;
  • oude ambachten nieuw leven in blazen.

Op de hoogte blijven? We zullen regelmatig van ons laten horen, onder meer via de website. Via e-mail kunt u zich inschrijven voor een digitale nieuwsbrief. Vragen? Stel ze gerust via het contactformulier. Wij beantwoorden ze graag!

nav_buttons_werkwijzenav_buttons_tuinderijnav_buttons_veeteelt1nav_buttons_boomgaardnav_buttons_historie