Historische Eco Excursie Landgoed Huis Sevenaer

Wil je meer weten over de boeiende (Gelderse en Kleefse) geschiedenis van Huis Sevenaer? Over de (duurzame) landbouwvisie van Jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer? Over gezonde voeding en de rol van de natuur daarbij? Ben jij toe aan een verhelderende excursie over het unieke Landgoed Huis Sevenaer?

De excursieleiders: Theo, Jacqueline, Martien, Jack, Petra, Anja, Roel, Teus (niet op de foto)

Dan is er goed nieuws! Sinds enkele maanden hebben enthousiaste vrijwilligers, samen met het bestuur, vorm gegeven aan de Historische Eco Excursie! Iedere 1e en 3e weekend van de maand, vanaf april t/m oktober, is er de kans deel te nemen aan een betaalde rondgang over het landgoed: de enige nog functionerende kasteelboerderij van Nederland.

Deze locatie, zo dicht tegen het centrum van Zevenaar, krijgt -als sociaal verbinder en ecologisch inspirator- steeds meer waardering! Inmiddels is er een team van enthousiaste excursieleiders die “het verhaal” gaan vertellen over de geschiedenis, de functie en de toekomst van het Landgoed Huis Sevenaer.

 

Reserveren kan alleen telefonisch via Restaurant EetLokaal 0316-242409 (woensdag t/m zondag van 12.00 – 21.00 uur). Wil je als groep komen dan kan dit in overleg buiten deze vaste tijden, vervolgens wordt gekeken of en wanneer een excursie kan plaatsvinden. Huisdieren zijn niet toegestaan en voor jonge kinderen of mindervaliden is deze excursie niet geschikt.

Data van excursies (uitsluitend op reservering):

  • Zondag 1 juli, zaterdag 14 juli
  • Zondag 5 augustus, zaterdag 18 augustus
  • Zondag 2 september, zaterdag 15 september
  • Zondag 7 oktober, zaterdag 20 oktober

Aanvang excursie 14:00 uur – duur: 1 1/2 uur.
Start / eindpunt: Eet-Lokaal Café, Restaurant en Zalen
Kosten: € 7.50 p.p. (niet geschikt voor kleine kinderen / minder validen)

Beleef Landgoed Huis Sevenaer, ga mee met de Historische Eco Excursie! Een wandeling door de eeuwen heen, waar verleden, heden en toekomst samenkomen.