(H)Eerlijk genieten van rundvlees van het Landgoed

Tuiderij eerste seizoen 199Op vrijdag 25 maart tussen 17.00 en 19.00 uur zijn er op het landgoed vleespakketten op te halen. Alle pakketten bestaan uit verschillende soorten biologisch vlees van gehakt tot biefstuk. Alle soorten vlees zijn verpakt per 2 en voorzien van de productinformatie en een korte bereidingswijze.

We hebben 2 verschillende pakketten:

  • 5 kg          –       € 70,-
  • 10 kg        –       € 130,-

Het vlees zal ook beschikbaar zijn in onze groentekraam op de markt in Nijmegen, Kelfkensbos iedere zaterdag van 9:00 tot 14:30 uur. Als u een vleespakket wilt reserveren of als u meer informatie wilt hebben stuur dan een mail naar tuinderij@huissevenaer.com

Meer over onze Piemontese koeien
Landgoed Huis Sevenaer is een gemengd bedrijf met – naast een tuinderij – een kudde van ongeveer 30 Piemontese koeien. Onze samenwerking is van belang omdat we hierdoor de kringloop zo gesloten als mogelijk houden.

Bijzonder aan de Piemontees runderen is dat ze een gen bezitten waardoor bij de kalveren pas na de geboorte de spieren aan zetten waardoor een keizersnede bij deze dieren nauwelijks voorkomt. Het Piemontees ras levert een superieure vleeskwaliteit. Het donkerrode vlees heeft een fijne, stevige structuur en is erg mals. Het vlees is bovendien vetarm en bevat een lager cholesterolgehalte dan andere rundvlees types.

De koeien lopen het grootste deel van het jaar in de wei, krijgen alleen voer van eigen land, geen antibiotica, mogen gewoon hun hoorns houden en de kalveren worden zo’n 6 a 8 maanden gezoogd door hun moeder. In het najaar als het buiten koud en nat word gaan ze naar binnen, dit geeft ons de mogelijkheid hun mest op te vangen en deze te composteren en in het voorjaar op het land uit te rijden. De koeien op het landgoed hebben een goed en vaak lang leven maar zoals dat gaat op een boerderij brengen we ze uiteindelijk naar de slager.

Het is misschien overbodig om te vermelden maar natuurlijk worden onze dieren gehouden volgens de normen voor biologische landbouw en dragen het eko keurmerk.

Graag tot ziens en eet smakelijk!